Βρύα που αφαιρούν το αρσενικό από το μολυσμένο νερό

Από ένζυμα που τρώνε το πλαστικό μέχρι και βακτήρια που τρέφονται με πετρέλαιο, φαίνεται πως η Μητέρα Φύση έχει τον τρόπο της να μαζεύει τα ανθρώπινα σπασμένα και να προστατεύει το περιβάλλον.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ένα νέο φυσικό όπλο κατά της ρύπανσης, ένα είδος βρύων που μπορεί να καθαρίζει το νερό από το αρσενικό, κάνοντάς το ξανά ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση!

Το είδος Warnstofia fuitans είναι βρύο που ζει στα νερά της Σουηδίας, το οποίο ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και είδαν ότι μπορεί να απορροφήσει ακόμα και το 82% του αρσενικού μέσω μιας διαδικασίας που αποκαλούν «φυτοφιλτράρισμα», όπως λένε στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Environmental Pollution».«Τα πειράματά μας έδειξαν πως τα βρύα αυτά έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα να αφαιρούν το αρσενικό», δήλωσε ο ερευνητής Arifin Sandhi, πριν μας πει πως η διαδικασία δεν κρατά μάλιστα περισσότερο από μία ώρα ώστε να ξαναγίνει το νερό κατάλληλο για ανθρώπινη πόση. Το βρύο χαρακτηρίζεται ως «περιβαλλοντικά φιλικός τρόπος να καθαρίζεται το νερό από το αρσενικό» και οι επιστήμονες μας λένε πως μπορεί να φυτευτεί σε ρυάκια και υδάτινα περάσματα για να κρατά το νερό μας καθαρό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει εξάλλου ότι τουλάχιστον 150 εκατ. άνθρωποι πίνουν παγκοσμίως νερό μολυσμένο με αρσενικό, κι έτσι η ανακάλυψη είναι τεράστιας σημασίας για την ανθρώπινη ζωή.

Η ομάδα εργάζεται ήδη για την ανάπτυξη ενός εμπορικά βιώσιμου συστήματος καθαρισμού του νερού με βάση τα βρύα…

πηγή: http://www.globalview.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου