Κάντε μια βόλτα στο πιο αλλόκοτο δάσος του κόσμου


Βαθιά στη δασώδη Δυτική Πομερανία της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, υπάρχει μια έκταση με δέντρα που γέρνουν αλλόκοτα πάνω στους κορμούς τους που μοιάζουν σαν να τους στρίβει ένα αόρατο χέρι.
Η εικόνα δημιουργεί μια παράξενη εντύπωση, ενώ και το δάσος αυτό με τους ανεξήγητα συστραμμένους κορμούς έχει ονομαστεί "Crooked Forest."


Γιατί συμβαίνει αυτο και τα δέντρα γέρνουν έτσι; Κανείς από όσους το έχουν δει ή μελετήσει δεν είναι απόλυτα βέβαιος.

Κάποιοι εικάζουν ότι ακραίες καιρικές συνθήκες τα έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Αλλοι ότι ότι ανθρώπινος παράγοντας ξερίζωσε τα δέντρα, αφήνοντάς τα έτσι.

forestt.jpg

Ο φωτογράφος τοπίων  Kilian Schoönberger απαθανάτισε με την κάμερά του τα παράξενα δέντρα και μοιράζεται τις φωτογραφίες του με το κοινό.

frett.jpg

Όπως λέει ο ίδιος αλλά και η τοπική παράδοση, τα δέντρα φυτεύτηκαν εκεί γύρω στο 1930. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο την περιοχή έλεγχαν οι Γερμανοί. Κυκλοφορούν φήμες ότι κάποιοι με τη χρήση μιας άγνωστης μεθόδου ή τεχνικής μετέτρεψαν τα δέντρα σε αυτή τη μορφή, αν και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε τι θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο.

forest.jpg

Υπάρχουν κι άλλες δοξασίες. Για μαγεία και παράξενα μαγνητικά πεδία που επηρεάζουν την περιοχή. Εξάλλου, είναι ένα από τα σημεία όπου δόθηκαν σκληρές μάχες μεταξύ του Κόκκινου Στρατού και της Βέρμαχτ στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με φρικτό τρόπο στην παράξενη αυτή γωνιά του πλανήτη.

frest.jpg

frr.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου