Δεν είναι μπρόκολο. Δεν είναι κουνουπίδι. Τι είναι; Το Κολιλίνι!



Ένα νέο λαχανικό έκανε την εμφάνισή του στις σελίδες των food bloggers. Και το όνομα αυτού:
Κολιλίνι (Caulilini). Το χαριτωμένο και εύηχο αυτό όνομα προέρχεται από το «πάντρεμα» των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο/μπροκολίνι (cauliflower + broccolini), αν και στην πραγματικότητα το λαχανικό αυτό αποτελεί ένα είδος κουνουπιδιού.



Έχει μακριά, λεπτά πράσινα κοτσάνια και λευκά «μπουκετάκια» από πάνω. Είναι πραγματικά τόσο όμορφο, που θα άξιζε να μπει σε βάζο για να στολίσει το τραπέζι μας.

Αντίθετα θα μπει στο πιάτο μας γιατί έχει πολύ πιο γλυκιά γεύση από το «κλασικό» κουνουπίδι και μπορεί να γίνει τηγανητό, βραστό, στον ατμό αλλά φυσικά να καταναλωθεί και ωμό σε σαλάτα.