Όμως από την τεράστια ποικιλία που διαθέτουν, μόνο έξι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους.
Αμύγδαλα: Eίναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές.
Κάσιους:Παρέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ συγκεκριμένα συμβάλλει στην υγεία των οστών.
Καρύδια:Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, ένα Ω3 λιπαρό οξύ ωφέλιμο για τον εγκέφαλο.
Φουντούκια:Είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, και το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών που περιέχουν είναι ακόρεστα.
Αράπικα φιστίκια:Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Φιστίκια Αιγίνης:Έχουν λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και παρέχουν ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη λουτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών.
10 γραμμάρια ημερησίως είναι αρκετά για να προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.
Πόσο όμως είναι τα δέκα γραμμάρια;
- 10 gr. Φιστίκια =12 τεμ.
- 10 gr. Αμύγδαλα= 8–9 τεμ.
- 10 gr. Κάσιους = 6 τεμ.
- 10 gr. Καρύδια = 5 μισά τεμ.
- 10 γρ. Φιστίκια Αιγίνης = 8 τεμ.
- 10 γρ. Φουντούκια = 7 τεμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου