Φίλτρο του καφέ στη γλάστρα του φυτού σας; Ναι! Δείτε γιατί

Τα θετικά των φυτών στο σπίτι όλοι τα γνωρίζουμε: δίνουν ζωντάνια και ομορφιά και ανανεώνουν τον αέρα και την ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Βέβαια, τα φυτά χρειάζονται και την ανάλογη φροντίδα – κάτι που δεν είναι απαραίτητα δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο και γνώσεις. Δείτε πώς ένα φίλτρο καφέ μέσα στις γλάστρες μπορεί να κάνει τη ζωή σας – και των φυτών σας – πιο εύκολη!
Επιτρέπει στο νερό, αλλά όχι και στο χώμα, να στραγγίξει.
Ένα φίλτρο καφέ στον πάτο της γλάστρας σας θα επιτρέψει στο νερό να φύγει, αλλά θα συγκρατήσει το χώμα μέσα στην γλάστρα. Όταν το χώμα φεύγει από τις τρύπες της γλάστρας είναι πιθανό να τις βουλώσει με αποτέλεσμα να σαπίσουν οι ρίζες και ίσως και ολόκληρο το φυτό. Στα πλεονεκτήματα είναι επίσης το γεγονός ότι το χώμα αυτό μπορεί να λερώσει την περιοχή γύρω από τη γλάστρα δημιουργώντας ακαταστασία.

Δίνει στα φυτά το περισσότερο δυνατό χώμα.
Τα φυτά χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα για να αναπτύξουν τις ρίζες τους. Το φίλτρο του καφέ είναι μια λύση πολύ καλύτερη από τις πέτρες που συνήθως τοποθετούνται στη βάση της γλάστρας γιατί δεν καταλαμβάνει καθόλου όγκο και έτσι εξασφαλίζετε περισσότερο χώμα μέσα στη γλάστρα για τα φυτά.

Τα φίλτρα καφέ είναι απορροφητικά και γι αυτό μπορούν να συγκρατήσουν μια μικρή ποσότητα υγρασίας μετά από κάθε πότισμα. Η ποσότητα αυτή είναι μικρή για να κάνει τις ρίζες να σαπίσουν, αλλά αρκετή για να δώσει στα φυτά σας μια ανάσα σε περίπτωση που ξεχάσετε να τα ποτίσετε.

Μπορείτε να τους αλλάξετε γλάστρες χωρίς να λερώσετε. Όταν έρθει η ώρα να μεταφυτέψετε το φυτό σας, το φίλτρο του καφέ θα συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα χώματος έτσι ώστε να μην καταλήξετε με ένα μπαλκόνι γεμάτο χώματα. Μπορείτε, να τοποθετήσετε το φυτό μαζί με το φίλτρο στην καινούργια γλάστρα – άλλωστε τα φίλτρα αυτά είναι διασπώμενα. Μην ξεχάσετε, όμως, να τοποθετήσετε και ένα καινούργιο φίλτρο στον πάτο!


πηγή: http://www.cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου