Το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό στον κόσμο Video

Για να προωθήσει τον τομέα της κηπουρικής, η Honda συνεργάστηκε με την βρετανική ομάδα Team Dynamics, γνωστή από την εμπλοκή της στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) παρουσιάζοντας το 2013 το μοντέλο Mean Mower.
Οι άνθρωποι της τελευταίας πήραν ως βάση ένα καθ’όλα συμβατικό τρακτέρ και τοποθέτησαν αγωνιστικού τύπου πλαίσιο και έναν κινητήρα από την μοτοσικλέτα Honda VTR Firestorm 1.000 cc, με απόδοση 109 ίππων.




Αποτέλεσμα ήταν το μικρό «τέρας» να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όντας το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό μηχάνημα στον κόσμο. Έχοντας ως πεδίο δοκιμών την ισπανική πίστα IDIADA, το Mean Mower κατόρθωσε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας, σημειώνοντας 187 km/h, όντας κατά 30 km/h πιο γρήγορο από το προηγούμενο ρεκόρ. Όμως οι τεχνικοί της Honda δεν έμειναν σε αυτό, καθώς το ρεκόρ που κατείχαν πήγε σε μία ομάδα από τη Νορβηγία, που το 2015 σημείωσε τελική ταχύτητα 215 km/h.


Πλέον η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε το δεύτερης γενιάς Mean Mower, το οποίο διαθέτει έναν ακόμα πιο ισχυρό κινητήρα, που έρχεται αυτούσιος από την μοτοσικλέτα CBR1000R Fireblade, με την ισχύ να σκαρφαλώνει στους 190 ίππους.

Για να επιτύχει τον στόχο της η Honda προσκάλεσε για τη θέση του οδηγού την Jessica Hawkins, η οποία έχει συμμετάσχει στο βρετανικό πρωτάθλημα καρτ, αλλά και στο Ενιαίο MINI Challenge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου