Ο ροζ ανανάς είναι ό,τι πιο όμορφο είδαμε τελευταία!Νόμιζες ότι ο κλασικός ανανάςπου βρίσκεις πλέον σε όλα τα super markets είναι αρκετά εξωτικός; Που να ακούσεις τότε για τον ροζ ανανά!Και όμως, δεν είναι φάρσα αλλά απόλυτα υπαρκτό φρούτο, ροζ μέσα κι έξω, το οποίο υπάρχει χάρη στην επιστήμη ή αλλιώς αποτελεί τη χαριτωμένη, γενετικά τροποποιημένη εκδοχή του ανανά με κίτρινη σάρκα που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Βέβαια, μπορεί να μην πρόκειται για απολύτως φυσικό προϊόν, ωστόσο ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το έχει εγκρίνει προς κατανάλωση.Όσο για τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζουν, πέρα από το χρώμα του που οφείλεται στο λυκοπένιο, ο ροζ ανανάς έχει και διαφορετική, ακόμη πιο γλυκιά γεύση, λιγότερο όξινη από τον κλασικό ανανά.

Επίσης, ο ροζ ανανάς παράγει λιγότερο από το ένζυμο βρομελίνης, το οποίο περιέχεται στον ανανά και κάνει το στόμα να καίει. Ανυπομονούμε λοιπόν, να τον δούμε και στα ελληνικά μανάβικα για να τον δοκιμάσουμε και να δούμε αν είναι όσο νόστιμος λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου