Το Αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπορης με τον δικό του κήπο

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το αεροδρόμιο Τσανγκί, πήρε κορυφαίες διακρίσεις στα παγκόσμια βραβεία αεροδρομίων Skytrax. 
Μερικοί από τους λόγους είναι ότι διαθέτει δύο κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν ταινίες δωρεάν όλο το 24ώρο. Έχει εύκολη σιδηροδρομική σύνδεση με το κέντρο της πόλης. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και τερματικά στο Internet, δωρεάν περιηγήσεις στην πόλη, διαδρομή 4 ορόφων, κινηματογραφικές αίθουσες, παιδότοποι και γυμναστήριο.

Το αεροδρόμιο, που μέχρι πρότινος είχε τρία μεγάλα terminals, πρόσφατα μεγάλωσε, αφού ένας τέταρτος τερματικός σταθμός τελευταίας τεχνολογίας προσαρτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2017. Πρόκειται για έναν τερματικό σταθμό που είναι σχεδιασμένος για να "απογειώνει" τη διασκέδαση. 
Το κόστος του υπό κατασκευή τερματικού σταθμού προϋπολογίζεται στα 918 εκατομμύρια ευρώ και θα καταλαμβάνει συνολικά 10 ορόφους, πέντε υπέργειους και πέντε υπόγειους. 

Το Jewel Changi, συνολικής επιφάνειας 134.000 τ.μ., που λόγω σχήματος παραπέμπει σε γιγάντιο ντόνατ από γυαλί και ατσάλι, έχει σχεδιαστεί από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Moshe Safdie, ο οποίος έκανε επίσης το περίφημο θέρετρο Marina Bay Sands της Σιγκαπούρης, και θα διαθέτει μια δομή από γυαλί και χάλυβα που μοιάζει με φούσκα.

Στεγάζει την λεγόμενη Κοιλάδα του Δάσους, ένας πενταώροφος στεγασμένος κήπος, κατάφυτος με χιλιάδες δέντρα και θάμνους, με ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές περιπάτου και παιδικές χαρές που θα κάνουν πιο ευχάριστες σε μικρούς και μεγάλους τις ώρες αναμονής μέχρι την πτήση.



Επιπλέον στην καρδιά της «Κοιλάδας» θα δεσπόζει το Rain Vortex, ο μεγαλύτερος καταρράκτης εσωτερικού χώρου στον κόσμο, ύψους 40 μέτρων, που τα βράδια θα μετατρέπεται σε πολυθέαμα με ήχο και φως. 

Το Jewel Changi θα διαθέτει το δικό του ξενοδοχείο, με δυναμικότητα περίπου 130 δωματίων.

Απολάυστε το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου