Η φυτευση μια υπερ αιωνόβιας Ελιας σε εικονες

Η συγκεκριμένη ελιά προέρχεται απο μοναστηριακό ελαιώνα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου που η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.» στα πλαίσια της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, απαλλοτρίωσε και προσέφερε στον δήμο της Αθήνας.
Η διάσωση της αποτέλεσε υποχρέωση για τη διατήρηση και ανάδειξη της. Μετά από προετοιμασία πολλών μηνών ετοιμάστηκε ένα σχέδιο διάσωσης για αυτό το μεγαλειώδες μνημείο της ελληνικής Γεωργίας.
Η μεταφύτευση της εγίνε σε κεντρικό σημείο της Αθηνάς στην συμβολή των Οδών Διάκου και Συγγρού έχει ως σκοπό οι μελλοντικές γενιές, Έλληνες και ξένοι, να μπορούν να θαυμάσουν τις υπεραιωνόβιες ελιές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων και αποτελούν σήμα κατατεθέν της χώρας μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας.


Η συγκεκριμένη ζυγιζει 6500 κιλά και 800 ετών φυτεύτηκε το πρωί συν συμβολή Αθ Διάκου και Συγγρού.

Στο εγχείρημα συνεβαλαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) , ο Δήμος Αθηναίων, η τροχαία Αττικής, το ΕΚΠΑ, τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ και την Εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ οι οποίοι με την προθυμία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της περιβαλλοντικής δράσης.


biokipos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου