Θάμνοι γρήγορης ανάπτυξης

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ασφάλεια και στην αισθητική το συντομότερο δυνατό, επιλέξτε για τον κήπο και τη βεράντα σας θάμνους γρήγορης ανάπτυξης.
Είτε επιλέξετε τους θάμνους σαν κύρια φύτευση για τον κήπο και τη βεράντα σας είτε σαν περίφραξη και ιδιωτικότητα είτε απλώς για την ενίσχυση κάποιων σημείων είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθούν πολύ γρήγορα στις προσδοκίες σας.




Αν διαλέξετε περισσότερα από ένα είδη, προσέξτε ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους οι απαιτήσεις σε νερό, φως, έδαφος και ανάπτυξη, ώστε να μην πνίγει το ένα το άλλο, και τέλος τα χρώματά τους να είναι συμπληρωματικά ώστε να δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σύνολο. Δείτε μερικά από τα πιο γνωστά φυτά θάμνους ταχείας ανάπτυξης και διαλέξτε εκείνα που ταιριάζουν στο δικό σας... πράσινο σκηνικό.

Ο τρόπος που θα συνδυάσετε διαφορετικής ανάπτυξης θάμνους είναι αυτός που θα καθορίσει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ίληξ
Πρόκειται για ένα είδος πουρναριού με στιλπνά πράσινα φύλλα και κόκκινα μούρα. Μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά κρατώντας 2 με 3 μέτρα απόσταση ανάμεσα στους δύο θάμνους. Είναι ανθεκτικό και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Κρανιά
Είναι ανθεκτική και η ανάπτυξή της ξεπερνά τα 10 μέτρα. Τα λευκά λουλουδάκια που βγάζει την άνοιξη γίνονται γαλαζωπά το φθινόπωρο.
Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους θάμνους γρήγορης ανάπτυξης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε πώς να τους τοποθετήσετε και τι βασικές απαιτήσεις έχουν. Σύντομα, όλη γειτονιά θα κρυφοκοιτάζει τον κήπο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου