Η εποχή του κυκλάμινου


Το κυκλάμινο είναι ένα από τα ομορφότερα αγριολούλουδα της Ευρωπαϊκής υπαίθρου. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που χαρίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εκτός από τα άνθη, ιδιαίτερα όμορφα είναι και τα φύλλα του κυκλάμινου σε σχήμα καρδιάς και σκουροπράσινο χρώμα. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο και διατηρείται σαν φυτό γλάστρας. Μπορεί όμως κάποιος να φυτέψει κυκλάμινα αγοράζοντας και βολβούς τους οποίους μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας. Η ανθοφορία του, σε γλάστρα, ξεκινάει το Νοέμβριο και λήγει στα τέλη Ιανουαρίου.

Είναι ένα καλλωπιστικό φυτό το οποίο απαιτεί μια ιδιαίτερη φροντίδα. Για να διατηρείται σε καλή κατάσταση χρειάζεται υγρασία και μέτρια θερμοκρασία καθώς υποφέρει από τη ζέστη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τοποθετείται σε ένα σκιερό σημείο και να μην έχει άμεση επαφή με τον ήλιο.
Θα πρέπει να γίνεται καθημερινό πότισμα αλλά χωρίς υπερβολές καθώς οι ρίζες του μπορεί να σαπίσουν από την υπερβολική υγρασία. 
Όταν σταματήσει η ανθοφορία του και τα λουλούδια πέσουν καλό είναι να σταματάμε και το πότισμα. 
Απαιτεί μια σταθερή και μέτρια λίπανση η οποία θα πρέπει να εφαρμόζεται με το πότισμα. 
Θέλει ένα έδαφος αφράτο και καλώς στραγγιζόμενο και για αυτό χρησιμοποιούνται τα γνωστά εδαφοβελτιωτικά (τύρφη, περλίτης κ.τ.λ.).

Πρόσφατες ιατρικές έρευνες και μελέτες έδειξαν ότι το κυκλάμινο έχει και θεραπευτικές ιδιότητες ενώ ήδη χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική.

Επισκευθείτε μας να διαλέξουμε μαζί το κυκλάμινο που σας αρέσει για το σπίτι σας ή για δώρο στους αγαπημένους σας. Μπορούμε να σας δώσουμε και συμβουλές για την διατήρησή του σε καλή υγεία.
Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου