Το Έλατο...

Κάθε χρόνο, το έλατο σε γλάστρα είναι όλο και πιο δημοφιλής λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους έναντι των κομμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων.
Μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι η μελλοντική του χρήση και το γεγονός ότι μπορεί συχνά να χρησιμοποιούνται περισσότερο
από ένα έτος. Προσφέρει όλο το χρόνο ομορφιά αν φυτεύτεί έξω μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως υπαίθριο χριστουγεννιάτικο δέντρο για πολλά χρόνια στο μέλλον.
Μπορεί να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο κατά την περίοδο των γιορτών. Ωστόσο, επειδή είναι ταχέως αναπτυσσόμενα, δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε ένα δοχείο για περισσότερο από δύο χρόνια.
Το άρωμα του είναι πολύ ευχάριστο όταν χρησιμοποιήται στο σπίτι. Οι ποικιλίες τους έχουν μια ιδιαίτερα ωραίο άρωμα.
Υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα για τα καλύτερα αποτελέσματα στη φροντίδα αυτού του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι.

1. Προσοχή στην στεγανώτητα για να μην τρέξουν νερά επάνω στο πάτωμα ή στα χαλιά σας.
2. Τακτικό πότισμα, ενώ χρησιμοποιείται στο σπίτι.
3. Αποφυγή της άμεσης επαφή του με τα ζεστά φώτα των Χριστουγέννων που μπορεί να κάψουν τις βελόνες του δέντρου. Τα μοντέρνα φώτα με λίγα watt είναι σπάνια αρκετά θερμά ώστε να κάψουν τις βελόνες.
4. Η παρατεταμένη έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες των νοικοκυριών θα συντελέσει στην αύξηση ανάπτυξης του δέντρου και θα πρέπει να μεταφυτευτεί συντομα μετά τις γιορτές.
5. Να μην ψεκάζονται με χρωματιστό χρώμα των Χριστουγέννων ή του χιονιού.

Υπάρχουν πολλά είδη. Το δημοφυλέστερα είναι:

ΝΟΡΒΗΓΙΑ Spruce - Είναι ένα σκληρό, πυραμιδικό δένδρο με σκούρο πράσινο φύλλωμα. Συχνά χρησιμοποιείται στον κήπο μεμονομένο, ή σε συστάδα που χρησιμέυει ως φράχτης για τον άνεμο.

GOLDEN CREST - Κωνοφόρα αειθαλή δένδρα με αρωματικό φύλλωμα και κωνική κόμη. Αναπτύσσονται ακόμη και σε ξηρά και άγονα, όξινα ή αλκαλικά εδάφη σε ηλιόλουστες θέσεις. Φυτεύονται μεμονωμένα, σε ανεμοφράχτες και δενδροστοιχίες. Κατάλληλα και για παραθαλάσσιες φυτεύσεις.


Η ΤΟΥΓΙΑ η ΠΡΑΣΙΝΗ - Πολύ ευπροσάρμοστο φυτό, με εξαιρετική εμφάνιση, κατάλληλο για φυτεύσεις μεμονωμένες ή και ομαδικές. Εχει μεγάλη αντοχή στο ψύχος και στη μειωμένη ηλιοφάνεια. Ειναι ευαισθυτη στις ψηλές θερόκρασιες για αύτο τοποθετείται σε σκιέρα σημεία τους καλοκαίρινους μήνες οταν την έχουμε σε γλάστρα.

ΤΑΞΟΣ - ένα κωνοφόρο αειθαλές δένδρο του Ελληνικού τοποίου με βελονοειδές φύλλωμα και αρκετή αντοχή. Αναπτύσσεται με πολύ αργό ρυθμό. Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την κατασκευή φραχτών αλλά και μεμονωμένο.

Στο φυτώριό μας μπορείτε να βρήτε άριστη επιλογή δέντρων κατά την περίοδο των γιορτών, σε διάφορα μεγέθη και μπορούμε να σας συνδράμουμε στην καλύτερη περιποίησή του και φροντήδα.

Το κόστος του είναι συγκριτικά με το κόστος του κομμένου δέντρου, είναι μικρό αν σκεφτούμε ότι μπορεούμε να το χρησιμοποιήσουμε κάθε χρόνο και ότι όσο μαγαλώνει η αξία του αξάνει.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, βρήκα χριστουγεννιάτικο έλατο σε γλάστρα πεταμένο στα σκουπίδια και το έφερα στο σπίτι. Θα ήθελα να το κρατήσω αλλά δεν έχω κήπο. Είναι δυνατόν να παραμείνει στο σπίτι αν του αλλάξω γλάστρα? Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βεβαια είναι δυνατον! Απλα βαλε το σε μεγαλύτερη γλαστρα για να μπορεσει να παρει μποι και πλατος. Οταν ξεκιναει να μεγαλωνει μη το βαλεις κοντα σε τοιχο γιατι θελει χωρο για να αναπτυσσει τα φυλλα του. Βαλε το κατα προτιμηση σε αρκετα μεγαλη γλαστρα για να παρει αερα και να του αρεσει που αναπτυσσεται γρήγορα. Αυτα είχα να πω εγω. Οτι ξέρω απο τον "πρασινουλη" μου το ελατο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, Περυσι πήρα ενα δεντρακι σε γλάστρα. Μέτα τις γιορτές μου του αλλαξα γλάστρα λίγο μεγαλύτερη και το πήγα στο κήπο σε σχετικά σκιερό και δροσερό μέρος. Πήγαινε πολύ καλά μάλιστα έβγαζε και καινουριες βελόνες πράσινες. Ξαφνικά όμως άρχισε απο τα χαμηλά κλαδια να ξεραίνεται. Πήγα σε γεωπόνο και μου είπε οτι είναι μύκητας μου έδωσε μυκητοκτόνο και μου είπε να το ψεκάσω 3 φορές μια κάθε εβδομάδα. Δυστυχώς αντί να καλυτερέυσει το βλέπω να χειροτερέυει. μήπως έχετε κάποια συμβουλή πρίν μου ξεραθει τελείως? Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το ποτίζετε καθημερινά, αλλά να μην χρησιμοποιήτε πιατακια. επίσης να του βάζετε χειλικό σίδερο τις βραδινές ώρες.
      Προσοχή ο σίδηρος βαφή τα πλακακια.
      ΚΑλή επιτυχία και... "περαστικά"

      Διαγραφή