Μαραθώνας: Η καινοτομία στο χωράφι

Μαραθώνας: Η καινοτομία στο χωράφι
Τρία αδέρφια εφαρμόζουν πειραματικά κλειστό υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας.
Ήταν το 1967 όταν ο Ναξιώτης σε καταγωγή κάτοικος Μαραθώνα, Μάρκος

Πρασινο στην Πολη. Υπάρχουν λύσεις;

Γιατί η Ελλάδα απέτυχε, συνολικά στον τομέα πράσινο, γιατί το φυσικό περιβάλλον στον τόπο μας γίνεται διαρκώς φτωχότερο, γιατί οι ελεύθεροι χώροι είναι πια ανύπαρκτοι, γιατί

Η «άμπελος του θεού των κεραυνών» και ο καρκίνος

Tο βότανο Tripterygium wilfordii, ή lei gong teng στα Mandarin, raikōtō στην Ιαπωνική, γνωστό ως Thunder God Vine = « η άμπελος του θεού των κεραυνών» (άμπελος του Διός;), ανήκει

Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΑΜΙΝΟΥ

Κατάγεται από τις χώρε της Ανατολικής Μεσογείου στις οποίες κατά την διάρκεια του ξηροθερμικού καλοκαιριού βρίσκεται σε λήθαργο. Αργότερα με τις πρώτες βροχές και  δροσερές  θερμοκρασίες του φθινοπώρου εκπτύσσει το φύλλωμα του  για να ανθίσει κατόπιν και να συνεχίσει την ανάπτυξή του μέχρι το επόμενο καλοκαίρι οπότε ξαναπέφτει σε λήθαργο. Κάτω από αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής τα νεαρά σπορόφυτα χρειάζονται 2-3 χρόνια για να ανθίσουν. 

Παρασκευάστε σαπούνι στο σπίτι

Παρασκευάστε σαπούνι στο σπίτι
Για το σαπούνι χρησιμοποιούμε τα υπολείμματα λαδιού (μούργα).Το λάδι είναι – ιδιαίτερα της κυρίας Στέλλας- καλό έξτρα παρθένο και για τις ανάγκες του σπιτιού. Ακριβό και με πολύ κόπο μαζεμένο για να γίνει σαπουνάκι.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Στα 1754 η Αρχιδούκισσα (Αυτοκράτειρα) της Αυστρίας, Μαρία Θηρεσία, ίδρυσε ένα Φαρμακευτικό Κήπο σε στυλ μπαρόκ, για την Ιατρική Σχολή της Βιέννης.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ;


Στα τέλη του 19ου αιώνα, διέσχιζαν το λεκανοπέδιο 700 χείμαρροι, ποτάμια και ρυάκια. Η οδός Σταδίου ήταν ποτάμι και μπαζώθηκε μαζί με τον αρχαίο Ιλισό, Ηριδανό και Κυκλοβόρο. Από τότε συνέχεια «βουλιάζουμε» …

Νοέμβριος στο αγρόκτημα ή στον κήπο

Σπέρνουμε: Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα, καρότα
Φυτεύουμε: Κρεμμύδια σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά, καρότα
Μεταφυτεύουμε: Μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, πράσα, σέλινο, αγκινάρες