Τα φυτά που δημιουργούν μια όαση δροσιάς στο σπίτι το καλοκαίρι - Ποια να επιλέξετεΜια από τις πιο ανυπόφορες καταστάσεις του καλοκαιριού είναι η ζέστη ιδιαίτερα αν σε ένα σπίτι δεν υπάρχει επαρκής κλιματισμός.

Πολλοί δεν γνωρίζουν, ωστόσο, ότι ένα σπίτι μπορεί να γίνει πιο δροσερό ακόμη και με μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Κάποια από αυτά δεν απαιτούν χρονοβόρα φροντίδα και το σημαντικότερο είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα, όπως το σφουγγάρι το νερό, χαρίζοντας δροσιά, φρεσκάδα και ομορφιά στον προσωπικό μας χώρο.

Δείτε τέσσερα από αυτά...
ΦίκοςΑποτελεί ίσως το πιο γνωστό φυτό εσωτερικού χώρου και είναι το ιδανικότερο φυτό για την εσωτερική διακόσμηση με φαρδιά φύλλα, σκληρά και βαθυπράσινα. Χαρακτηριστικό αυτών των φυτών είναι η φυσική τάση που έχουν να ρίχνουν τα χαμηλότερα φύλλα τους, καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα.
Φτέρη ΒοστώνηςΠρόκειται για ένα ιδιαίτερο φυτό που προέρχεται από τροπικά μέρη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης.
ΑλόηΑκόμη ένα γνωστό φυτό για τις πολλές ιδιότητες που έχει. Μια από αυτές είναι ότι απορροφά αρκετή από τη ζέστη σε έναν κλειστό χώρο. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης της γνησίας μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των αυξημένων λιπιδίων στο αίμα.
Μπενζαμίνη


Είναι γνωστό και ως φίκος Μπέντζαμιν. Έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα, που μοιάζει με δέντρου. Καλύπτεται από μικρά, γυαλιστερά, γλωσσοειδή φύλλα. Είναι φυτό εύκολο στην φροντίδα του και χαρίζει δροσιά στο χώρο που βρίσκεται.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου