Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο «I LIVE GREEN: Διαδώστε τις πράσινες ενέργειές σας»

Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο «I LIVE GREEN: Διαδώστε τις πράσινες ενέργειές σας»
H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και το δίκτυο των εταίρων του διοργανώνουν τον διαγωνισμό παραγωγής βίντεο με θέμα "I LIVE GREEN".
Ό,τι τρώμε και αγοράζουμε, ο τρόπος με τον οποίον μετακινούμαστε ή θερμαίνουμε τα σπίτια μας, αλλά και πολλές άλλες, μικρές και μεγάλες επιλογές, επηρεάζουν καθοριστικά το περιβάλλον και την υγεία μας. 




Στον διαγωνισμό "I LIVE GREEN", οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να διαδώσουν τις πράσινες ενέργειές τους μέσα από σύντομα βίντεο, εμπνέοντας τους συμπολίτες τους να εντείνουν και αυτοί τις προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρότι οι πράσινες ενέργειες μπορούν να αφορούν όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής μας, ο διαγωνισμός «I LIVE GREEN» επικεντρώνεται σε τέσσερα (4) θέματα:

1. Βιώσιμα τρόφιμα

Τα τρόφιμα έχουν καίρια σημασία για την υγεία μας. Ωστόσο, για την παραγωγή τους απαιτούνται πολύτιμοι πόροι, όπως η γη και το νερό. Κάθε φορά που πετάμε τρόφιμα, «πετάμε» και αυτούς τους πολύτιμους πόρους. Επιπλέον, τα παρασιτοκτόνα και τα λιπάσματα μπορούν να έχουν επιπτώσεις στο έδαφος και τα υπόγεια ύδατα. Μπορείτε να παρουσιάσετε τις ενέργειες που κάνετε για να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων.

2. Καθαρή ατμόσφαιρα

Σε πολλές οικονομικές δραστηριότητες, από τις μεταφορές έως τη γεωργία, εκπέμπονται ατμοσφαιρικοί ρύποι. Ωστόσο, οι καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και να δώσουν ώθηση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Παρουσιάστε τις επιλογές σας που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο καθαρής ατμόσφαιρας.

3. Καθαρό νερό

Οι πηγές, τα ποτάμια και η θάλασσα υφίστανται πολλές πιέσεις, μεταξύ άλλων από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης χρησιμοποιούμε τα αποθέματα των υπόγειων υδάτων με ρυθμούς ταχύτερους από τους ρυθμούς με τους οποίους μπορούν να αντικατασταθούν. Οι πιέσεις αυτές έχουν αντίκτυπο στη φύση, αλλά και στην υγεία μας. Παρουσιάστε δράσεις για τη διατήρηση της ποιότητας των υδάτινων πόρων και την προστασία τους από τη ρύπανση.

4. Ελάχιστα απόβλητα

Τα υλικά αγαθά που αγοράζουμε έχουν συχνά περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι ώστε να μην καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Μπορείτε να παρουσιάσετε τρόπους επαναχρησιμοποίησης, επιδιόρθωσης ή ανακύκλωσης αντικειμένων.

Τα καλύτερα βίντεο θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ για κάθε κατηγορία (Βιώσιμα τρόφιμα, Καθαρή ατμόσφαιρα, Καθαρό νερό και Ελάχιστα απόβλητα). Ο νικητής του βραβείου επιλογής του κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα λάβει ως έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ.

Η προθεσμία για την υποβολή βίντεο στον διαγωνισμό είναι η 31η Μαρτίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή συμμετοχής και τους όρους του διαγωνισμού θα βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:
https://www.eea.europa.eu/about-us/competitions/i-live-green-video-competition .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου