Μικρά δάση φυτρώνουν σε χώρες της Ευρώπης με τη μέθοδο "Miyawaki"
Η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο φυτεύουν μικρά δάση με τη μέθοδο "Miyawaki". Τι είναι και πού χρησιμεύει. Από πού πήρε το όνομά της.Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του πιο διάσημου βοτανολόγου της Ιαπωνίας, Akira Miyawaki, οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να εμπλουτίζουν τα τοπία τους με μικρά δάση, άκρως παραγωγικά και με μεγάλη βιοποικιλία.
Σύμφωνα με το Good News Network, ο Akira Miyawaki ήταν ο βοτανολόγος που το 1970 παρατήρησε ότι τα δέντρα γύρω από τα ιαπωνικά Shinto και βουδιστικά ιερά τείνουν να είναι γηγενή είδη, καλά προσαρμοσμένα στο έδαφος και το κλίμα των νησιών της Ιαπωνίας.
Αργότερα διαπίστωσε ότι μόνο το 0,06% των σύγχρονων ιαπωνικών δασών ήταν γηγενή δάση, με τα υπόλοιπα να αποτελούνται από μη γηγενή είδη δέντρων ή να φυτεύονται με αφύσικους τρόπους.
Έτσι, ξεκίνησε μια πρωτοπόρα μέθοδο αποκατάστασης γηγενών δασών σε υποβαθμισμένη ή αποψιλωμένη γη, που έμεινε γνωστή ως η μέθοδος "Miyawaki".
Χρησιμοποιώντας αυτή την μέθοδο δημιούργησε πάνω από 1.700 δάση σε ολόκληρη την Ασία, το 96,7% των οποίων εξελίχθηκε σε ένα ανθεκτικό οικοσύστημα μέσα σε δέκα χρόνια.
Η μέθοδος άρχισε να χρησιμοποιείται σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, οι οποίες θέλουν να δημιουργήσουν μικρά δάση με περισσότερες δυνατότητες βιοποικιλότητας.
Στις τρεις αυτές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία τέτοιων οικοσυστημάτων με τη μέθοδο "Miyawaki", που μπορεί να προστατεύσει αρκετά είδη και από την κλιματική αλλαγή.
Επίσης, η εν λόγω μέθοδος βοηθά στο να αναπτυχθούν 10 φορές πιο γρήγορα τα δάση και να έχουν 20 φορές μεγαλύτερη βιοποικιλότητα.
Εθελοντές φυτεύουν "σμήνη" από αυτόχθονα φυτά, ώστε να δημιουργήσουν ένα μικρό λειτουργικό οικοσύστημα που μπορεί να αποκαταστήσει το έδαφος, να προστατεύσει πόρους (όπως η ποιότητα του νερού και του αέρα) και να λειτουργήσει ως σημείο πρόσβασης βιοποικιλότητας που μπορεί να έχει μετρήσιμη επίδραση εξίσου στο τοπικό και περιφερειακό περιβάλλον.
Πηγή: news247.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου