Πόλη Δάσος με 40.000 δένδρα κατά της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Το έργο έκτασης 430 στρεμμάτων σχεδιάστηκε από το πολεοδομικό τμήμα του δήμου Λιουζού για το βόρειο τμήμα της περιοχής κατά μήκος του ποταμού Λιουτζιάνγκ.
Μια «πόλη-δάσος» που καταπολεμά τη ρύπανση βρίσκεται υπό κατασκευή, στο Λιουζού της επαρχίας Γκουανγκζί της Κίνας. Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Στέφανο Μποέρι, η φουτουριστική πόλη θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα καλύπτεται από σχεδόν ένα εκατομμύριο φυτά και 40.000 δέντρα, ικανά να απορροφούν περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων ετησίως.




Το έργο έκτασης 430 στρεμμάτων σχεδιάστηκε από το πολεοδομικό τμήμα του δήμου Λιουζού για το βόρειο τμήμα της περιοχής κατά μήκος του ποταμού Λιουτζιάνγκ. Πρόκειται για το πρώτο του είδους του, και αν είναι επιτυχημένο, μπορεί να αλλάξει τα πρότυπα του αστικού σχεδιασμού παγκοσμίως, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Αυτή η πρότυπη δασική πόλη θα φιλοξενήσει 30.000 άτομα σε μια κοινότητα όπου όλα τα κτίρια καλύπτονται εξ ολοκλήρου από σχεδόν ένα εκατομμύριο φυτά από πάνω από 100 διαφορετικά είδη, καθώς και περιστοιχίζονται από 40.000 δέντρα, τα οποία παράγουν περίπου 900 τόνους οξυγόνου.



Η νέα πράσινη πόλη θα είναι πλήρως δικτυωμένη και θα συνδέεται με το Λιουζού με μια γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή που θα χρησιμοποιείται από ηλεκτρικές αμαξοστοιχίες. Με τη βοήθεια της γεωθερμικής και ηλιακής ενέργειας, η πόλη θα διαθέτει οικιστικές περιοχές, εμπορικούς και ψυχαγωγικούς χώρους, δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

«Η αφθονία των φυτών, όχι μόνο στα πάρκα και στους κήπους ή στους δρόμους αλλά και στις προσόψεις των κτιρίων θα επιτρέψει στην ανεξάρτητη αυτή πόλη να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, απορροφώντας τόσο το διοξείδιο του άνθρακα όσο και 57 τόνους λεπτής σκόνης ετησίως, μειώνοντας τη μέση θερμοκρασία του αέρα, και δημιουργώντας ηχομόνωση για να βελτιωθεί η βιοποικιλότητα και να προστατεύσει τα πουλιά, τα έντομα και τα μικρά ζώα της περιοχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αρχιτεκτονικής εταιρείας.

stefanoboeriarchitetti.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου