23 λαχανικά που συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση βάρους

Αυτές είναι οι 23 τροφές που συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση βάρους
Έχετε κουραστεί από τις εξαντλητικές δίαιτες και τις ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο; Θέλετε να χάσετε βάρος και δυσκολεύεστε;
Ευχάριστα, λοιπόν, νέα έρχονται για εσάς , καθώς οι παρακάτω τροφές περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, βοηθούν στην καλή υγεία του οργανισμού και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του βάρους.




1. ΜΗΛΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 47 kcal ανά 100g
Το ρητό που λέει «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» αποδεικνύεται πέρα για πέρα αληθές στην περίπτωση αυτή. Τα μήλα είναι γεμάτα από βιταμίνες όπως η C και η Α, υπεύθυνες για την καλή υγεία της καρδιάς.

2. ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 12 kcal ανά βερίκοκο
Η κατανάλωση βερίκοκων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών. Είναι επίσης γεμάτα από βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

3. ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 6 kcal ανά ματσάκι
Εκτός του ότι είναι γεμάτα σε αντιοξειδωτικά, περιέχει πολλές απαραίτητες βιταμίνες όπως η Α, η C, η Ε και η Κ μαζί με πολλές ίνες.

4. ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 36 kcal ανά 100g
Τα παντζάρια είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου και φολικού οξέος, καθώς περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Επίσης συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση των επιδόσεων της σωματικής άσκησης και στην πρόληψη της άνοιας.

5. ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 33 kcal ανά 100g
Το μπρόκολο είναι μια μεγάλη πηγή βιταμινών Κ και C, και περιέχει επίσης πολύ κάλιο και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης σε αφθονία την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία συμβάλει στη γρηγορότερη ανάρρωση και βοηθά στην καταπολέμιση πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος.

6. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 3 kcal ανά κουνουπίδι
Ένα κουνουπίδι λέγεται ότι περιέχει 77% της καθημερινής συνιστώμενης βιταμίνης C, ενός ενήλικα. Το κουνουπίδι είναι επίσης μια μεγάλη πηγή άλλων σημαντικών βιταμινών.



7. ΣΕΛΙΝΟ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 2 kcal ανά στικ.
Περίεχει κυρίως νερό, το οποίο είναι ο λόγος που θα κάψετε περισσότερες θερμίδες όταν το  καταναλώσετε.

8. ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 15 kcal ανά 100g
Αυτά τα κόκκινα φρούτα είναι μια άλλη μεγάλη πηγή βιταμίνης C, καθώς περιέχει πολλές φυτικές ίνες, μαγγάνιο, αλλά και πολλά αντιοξειδωτικά.

9. ΚΑΡΔΑΜΟ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 4 kcal ανά μια δέσμη
Το κάρδαμο περιέχει φαρμακευτικές ιδιότητες καθώς είναι υψηλό σε επίπεδα βιταμίνης Κ - σημαντική για την υγεία των οστών - και βιταμίνης Α – σημαντική για την υγεία των ματιών. Περιέχει επίσης ενώσεις γλυκοζινολικών, οι οποίες, φέρεται, ότι έχουν σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες.

10. ΑΓΓΟΥΡΙ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 6 kcals ανά τεμάχιο 1 ίντσα
Αυτό το λαχανικό είναι κυρίως νερό, και βοηθά στην αποβολή τοξινών από το σώμα, λένε οι ειδικοί σε θέματα υγείας. Σας βοηθά επίσης να παραμείνετε ενυδατωμένοι, και συμβάλλει στην καρδιά και τα μάτια.

11. ΜΑΡΑΘΟΣ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 12 kcal ανά 100g
Το λαχανικό αυτό περιέχει πολλές φυτικές ίνες και πιστεύεται ότι βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας των γυναικείων ορμονών που ευθύνονται για κάποια από τα συμπτώματα της PMT.

12. ΣΚΟΡΔΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 49 kcal ανά 100g
Αν η κατανάλωση είναι μεγάλη, οι θερμίδες δεν είναι μηδενικές, αλλά θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε, αν τρώτε μια σκελίδα σκόρδο.

13. ΓΚΡΈΙΠΦΡΟΥΤ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 24 kcal ανά μισό γκρέιπφρουτ
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ όταν τρώτε λιπαρά τρόφιμα μειώνει το ποσό του βάρους έως και κατά ένα πέμπτο.

14. ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 24 kcal ανά 100g
Η κατανάλωση πράσινων φασολιών θα σας βοηθήσει να έχετε μία επίπεδη κοιλιά, σύμφωνα με ορισμένους διαιτολόγους. Είναι γεμάτα από βασικές βιταμίνες, καθώς περιέχουν και μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

15. ΛΑΧΑΝΟ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 33 kcal ανά 100g
Υπάρχουν δεκάδες ισχυρισμοί σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λάχανου, και ενώ μερικοί διατροφολόγοι λένε ότι τρώγοντας μπρόκολο και  λαχανάκια Βρυξελλών κάνει καλό στην υγεία, στην πραγματικότητα το λαχανικό περιέχει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα απαραίτητων βιταμινών.

16. ΠΡΑΣΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 22 kcal ανά 100g
Τα πράσα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, καθώς και μαγγανίου, βιταμίνης Β6, χαλκού, σιδήρου και βιταμίνης C.

17. ΛΕΜΟΝΙΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 3 kcal ανά φέτα
Μια φέτα περιέχει μόνο τρεις θερμίδες, που σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες ή τον ίδιο αριθμό θερμιδών όταν τις καταναλώσετε.

18. ΜΑΡΟΥΛΙ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 14 kcal ανά 100g
Απαρτίζεται κυρίως από νερό. Ένα φύλλο μαρούλι δεν θα συμβάλει στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας.

19. ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 7 kcals σε μία φέτα
Το κρεμμύδι αποτελεί βασικό συστατικό πολλών φαγητών αλλά με μέτρο. Περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

20. ΣΜΈΟΥΡΑ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 1 kcal ανά βατόμουρο
Τα σμέουρα περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, και λέγεται ότι η κατανάλωση τους θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της γονιμότητας.

21. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 3 kcal ανά φράουλα
Οι φράουλες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα ισοδύναμο αριθμό πορτοκαλιών και είναι γνωστές για την ενίσχυση της πέψης.



22. ΓΟΥΛΙ ( λαχανικό )
περιεκτικότητα σε θερμίδες: 24 kcal ανά 100g
Το λαχανικό αυτό είναι χαμηλό σε θερμίδες και μία ιδανική τροφή για αυτούς που κάνουν δίαιτα. Καλύπτουν ένα εύλογο ποσό της βιταμίνης C - περίπου το 20 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης καθώς επίσης περιέχουν και καροτίνη η οποία συμβάλλει σ’ υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.



23. ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες: 16 kcals ανά ένα τέταρτο μιας φέτας
Το φρούτο αυτό συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση, όπως ακριβώς και ένα ποτήρι νερό και βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και στη μείωση του σωματικού βάρους, καθώς σταματά τη συσσώρευση της κακής χοληστερόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου