Ντουμπάι: Εγκαινιάστηκε τροπικό πάρκο στη μέση της ερήμου

Το Ντουμπάι έχει φτιάξει στην έρημό του, ένα διαφορετικό πάρκο, ένα τροπικό δάσος, κάτω από έναν θόλο. Φιλοξενεί 3.000 φυτά και 800 ζώα, ανάμεσά τους πουλιά και σαύρες.
Ονομάζεται «Πράσινος Πλανήτης» και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου.
«Είναι ένα κομμάτι φύσης. Φανταστείτε ένα τροπικό δάσος στον Αμαζόνιο. Πήραμε ένα μέρος από αυτό και το φέραμε εδώ, στη μέση της ερήμου. 




Όλα τα ζώα που βλέπετε εδώ, τα δέντρα, τα φυτά, οι πεταλούδες, τα ερπετά. Υπάρχουν κάθε λογής ζώα από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά τροπικά δάση» ανακοίνωσε ο υπεύθυνος λειτουργίας του «Πράσινου Πλανήτη» Κρίστοφερ Ντέιβις.
Στόχος αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα διαφορετικά οικοσυστήματα που υπάρχουν στον κόσμο. Υπάρχουν μάλιστα 15 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3-14 ετών.
«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι σίγουρα η εκπαίδευση. Έχουμε πολλά φυτά που προορίζονται για μαθητές, που έρχονται για να μάθουν διάφορα πράγματα για τη φύση» τόνισε ο Κρίστοφερ Ντέιβις.
Αλλά τι συμβαίνει με την ενέργεια που απαιτείται για να μετατρέψεις μια έρημο σε τροπική ζώνη, ειδικά όσον αφορά επίσης το νερό που χρειάζεται για να ποτιστούν τα πάντα;
«Το ενδιαφέρον με αυτό το κτίριο είναι ότι μια κατασκευή που έχει πάρει το πιστοποιητικό LEED για το ενεργειακό και περιβαλλοντικό του ντιζάιν, κάτι που είναι δύσκολο να αποκτήσεις. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός διατήρησης της ενέργειας, από το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή του και τη λειτουργία του. Ο καταρράκτης που βλέπετε πίσω μου ανακυκλώνει το νερό. Κάνει ελάχιστη χρήση υδάτινων πόρων» επισήμανε ο υπεύθυνος λειτουργίας αυτού του βιο-θόλου.


Το εντυπωσιακό πάρκο αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες. Το Ντουμπάι επενδύει διαρκώς σε νέες εντυπωσιακές υποδομές. Τέλη Αυγούστου λειτούργησε και η πρώτη Όπερα του Εμιράτου.

gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου