Τα Οικονομικά της Υγείας και στο μπαλκόνι σας...


Ποια είναι τα 10 λαχανικά που θεωρούνται superfoods
Στον κόσμο του μάρκετινγκ, η εικόνα είναι το παν όπως και στην διατροφή μας, η θρεπτική αξία των τροφών, είναι ό, τι πιο σημαντικό.
Αν είστε ο Τζέιμς Φράνκο ή ο Roger Federer ή η Taylor Swift, το όνομα και το πρόσωπό σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πουλήσει οτιδήποτε, από κινητά τηλέφωνα έως αρώματα.

Στον κόσμο των τροφίμων, η μεγαλύτερη «διασημότητα» όλων είναι το μπρόκολο. Σε οποιαδήποτε ποικιλία και αν ανήκει (άσπρο, κόκκινο κ.λπ.), είτε είναι ωμό είτε βρασμένο, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για την υγεία μας. Το μπρόκολο έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων του φυλλικού οξέος και περισσότερο ασβέστιο, ανά γραμμάριο, από ό, τι ένα φλιτζάνι γάλα.

Στην πραγματικότητα όμως, το μπρόκολο δεν είναι το πιο υγιεινό στην «οικογένεια» των λαχανικών. Σε μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που κατέταξε τα 47 «πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά», το μπρόκολο τοποθετείται στο νούμερο 15 (με 49,07 μονάδες στις 100 για την θρεπτική πυκνότητα)!

Διαβάστε παρακάτω τα 10 πράσινα φυλλώδη που ανήκουν στην οικογένεια του μπρόκολου και οι ερευνητές λένε ότι έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία από αυτό.

Διαβάστε τα, φάτε τα και καρπωθείτε τα οφέλη.

#10 Μαρούλι

Διατροφικό σκορ: 62.49


#9 Άλλος τύπος μαρουλιού

Διατροφικό σκορ: 63.48


#8 Μαϊντανός

Διατροφικό σκορ: 65.59

#7 Σγουρό μαρούλι

Διατροφικό σκορ: 70.73

#6 Πικρομάρουλο

Διατροφικό σκορ: 73.36

#5 Σπανάκι

Διατροφικό σκορ: 86.43

#4 Παντζάρια

Διατροφικό σκορ: 87.08

#3 Σέσκουλο

Διατροφικό σκορ: 89.27

#2 Κινέζικο λάχανο

Διατροφικό σκορ: 91.99

#1 Κάρδαμο

Διατροφικό σκορ: 100

Πηγή: Ποια είναι τα 10 λαχανικά που θεωρούνται superfoods

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου