Φυτέψτε ντομάτες στο μπαλκόνι σας...

  • Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε παλαιότερα, κυπελάκια από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ή ακόμα καλύτερα από φτιαγμένα με παλιές εφημερίδες γλαστράκια. 
Μη φυτέψετε τους σπόρους βαθιά, 1 εκατοστό αρκεί και είναι προτιμότερο να αγοράσετε χώμα από κάποιο φυτώριο για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας. 
Φυτέψτε σε κάθε γλαστράκι 4 -5 σπόρους για να είστε σίγουροι ότι θα φυτρώσει τουλάχιστον ένας από αυτούς.
Οι σπόροι σας μπορεί να χρειαστούν από 4-5 μέρες μέχρι και ενάμησι μήνα μέχρι να φυτρώσουν αν τους σπείρατε νωρίς και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Γενικότερα οι σπόροι ντομάτας χρειάζονται θερμοκρασίες μεταξύ 10°C και 30°C για να φυτρώσουν. 
  • Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). 
Φυτεύουμε τη ντοματιά μας βαθιά στη γλάστρα σκεπάζοντας τα πρώτα φύλλα έτσι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερες πλευρικές ρίζες. Η γλάστρα σας θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 20 λίτρα χώμα, φυσικά όσο μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ντοματιά σας. 
Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμα φυτά. 
  • Τώρα περιμένετε να μεγαλώσει η ντοματιά σας και φροντίστε να ποτίζετε συχνά το φυτό χωρίς όμως να το σαπίσετε από το πολύ πότισμα. 
  • Όταν φτάσει στα 20-30 εκατοστά σε ύψος θα πρέπει να τη στηρίξετε με ένα πασαλάκι. 
  • Όταν αρχίζει να ανθίζει θα ελαττώσετε το συχνό πότισμα έτσι ώστε να δέσουν καρπούς και όταν δείτε τα μικροσκοπικά πανέμορφα ντοματάκια να γεννιούνται θα ξανα αυξήσετε το πότισμα.
Είμαστε στο πλευρό σας για τα υλικά, και οποιαδήποτε συμβουλή!
Καλή επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου